Δραστηριότητες στην Σάρτη Χαλκιδικής.

aqua sports in sarti
Εκτός όμως από τη μεγάλη παραλία μπροστά στον οικισμό, υπάρχουν πολλές μικρότερες παραλίες οργανωμένες και μη καθώς και μικροί κολπίσκοι απαράμιλλου κάλλους.. Μόλις 1,5 χλμ. από το χωριό βρίσκεται η Αχλάδα, ένα φυσικό λιμανάκι με κρυστάλλινα νερά και υπέροχο φυσικό τοπίο. Περίπου 4 χλμ. από τη Σάρτη συναντά κανείς το camping Πλατανίτσι με την υπέροχη φύση του όπου σφύζει από νεολαία και κέφι.
Αμέσως μετά βρίσκονται οι Καβουρότρυπες όπου βρίσκεται και η παραλία Πορτοκάλι με τα γαλαζοπράσινα ρηχά νερά. Άλλες παραλίες που αξίζει να επισκεφτεί κανείς είναι εκείνες του Αρμενιστή καθώς και στα νότια την παραλία της Συκιάς, το Λιναράκι και το Καλαμίτσι.
Για τους δραστήριους, η Σάρτη διαθέτει ένα οργανωμένο Κέντρο Θαλάσσιων Σπορ όπου κανείς μπορεί να επιδοθεί σε δραστηριότητες όπως θαλάσσιο σκι, καταδύσεις, surfing, kajak κ.α.
Εκτός από τις τοπικές εξορμήσεις που μπορείτε να κάνετε ιδιωτικά, στη Σάρτη προσφέρονται πληθώρα οργανωμένων εκδρομών που διοργανώνονται από τα τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία.
Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή με καραβάκι στο Άγιο Όρος. Το Άγιο Όρος βρίσκεται στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και αποτελεί μια μοναστηριακή κοινότητα ανυπολόγιστης ιστορικής και θρησκευτικής αξίας. Από την ίδρυση του δεν επιτρέπεται η είσοδος στις γυναίκες και δίνεται ειδική άδεια για επίσκεψη και διαμονή στους ενήλικες άνδρες. Τα καραβάκια πλέουν παράλληλα με το βουνό επιτρέποντας στους επιβάτες να θαυμάσουν από πολύ κοντά τα μοναστήρια και να λάβουν πληροφορίες τόσο για τα μοναστήρια όσο και για τη μοναστική ζωή.
Άλλες εκδρομές που προσφέρονται είναι Κρουαζιέρα στη Γαλάζια Λίμνη, Κρουαζιέρα στον Τορωναίο, Γύρος της Σιθωνίας, Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, κ.α.

 

 

 

© 2018 House Eleftheria. Designed By Web4All.com.gr

Please publish modules in offcanvas position.